Wanneer is het écht nodig om je oude radiatoren te vervangen?

Wanneer is het écht nodig om je oude radiatoren te vervangen?

Heb je een woning gekocht die je wilt renoveren? Of is je huis gewoon aan vernieuwing toe? Dan vraag je je misschien af of het nodig is om je radiatoren te vervangen. Het is niet altijd eenvoudig om daarachter te komen en daarom lijsten we hieronder een paar interessante vragen voor je op. Luidt het antwoord op een van de vragen ‘ja’? Tijd voor vernieuwing dan!

Stoor je je aan het uiterlijk van je oude radiatoren?

Radiatoren maken een belangrijk deel uit van je interieur. Wanneer ze niet (of niet meer) in de stijl van je woning passen, zijn ze een doorn in het oog. Overweeg in dat geval om nieuwe verwarmingselementen te plaatsen. De radiatoren uit de Central-collectie zijn trouwens zo tijdloos dat je ze nooit beu wordt.

Schrik je soms van je energiefactuur?

Merk je dat je wel héél veel betaalt aan je energieleverancier tijdens de wintermaanden? Dat kan wel eens te wijten zijn aan het hoge energieverbruik van je oude radiatoren. Nieuwe verwarmingselementen zijn een pak efficiënter en zullen je factuur drastisch doen dalen. 

Warmt je huis niet voldoende op?

Oude radiatoren warmen vaak zeer traag op, terwijl nieuwe exemplaren al snel de temperatuur bereiken die jij wenst. Hou ook rekening met het algemene comfort dat je radiatoren biedt. Oude verwarmingselementen zijn bijvoorbeeld moeilijker te onderhouden. Daarnaast nemen ouderwetse modellen doorgaans meer plaats in dan nieuwe.

Radiatoren vervangen is zo gepiept

Antwoordde je positief op een van bovenstaande vragen, maar kijk je op tegen het aansluiten van je nieuwe radiatoren? Dat is echt niet nodig. Dankzij de slimme, vaste middenaansluiting van de Central design en Verti M Design is het monteren van je nieuwe radiatoren namelijk kinderspel.

Ga snel op zoek naar een Superia-verdeler in jouw buurt en vind nieuwe radiatoren die aan al je wensen voldoen.