Search form

Centrale verwarming radiator

Je woning verwarmen op een doeltreffende en duurzame manier? Dan kom je automatisch uit bij centrale verwarming. De cv-installatie stuurt de verwarmingselementen aan die op hun beurt de ruimtes in je woning verwarmen. Wil je er het fijne van het weten? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn specialist inzake verwarmen!

Verschillende energiebronnen voor centrale verwarming

Voor centrale verwarming kun je verschillende energiebronnen gebruiken. Doorgaans wordt er gas of elektriciteit gebruikt, maar ook mazout is een optie. Heel wat energieleveranciers zetten tegenwoordig hoog in op groene energie. Goed voor het milieu en ook voor je portemonnee. Bovendien kun je centrale verwarming ook combineren met andere energiebesparende apparaten zoals een warmtepomp.

Centrale verwarming: werking

De cv-ketel is de motor van een cv-installatie. Hij verwarmt het water en stuurt het via een pomp naar de radiatoren of de leidingen van de vloerverwarming. De warmte wordt verspreid in de kamers en het afgekoelde water stroomt terug naar de cv-ketel. De ketels van de laatste generatie slagen erin om de warmteafgifte perfect af te stemmen op de warmtebehoefte.

Om de cv-installatie aan te sturen, wordt hij aangesloten op een digitale thermostaat. Je kunt de temperatuur regelen en programmeren, wat een aanzienlijke impact heeft op je energieverbruik.

Centrale verwarming in combinatie met isolatie

Verwarmen neemt een aanzienlijke hap uit het gezinsbudget. Het is dan ook zaak om een energiezuinige ketel te installeren en de temperatuurregeling zo verstandig mogelijk aan te pakken. Om energie te besparen, is ook isoleren een must. Je dak en muren isoleren, ramen en deuren met een hoge isolatiewaarde plaatsen: het draagt bij tot een lage energiefactuur.

Meer weten over de mogelijkheden van centrale verwarming? Ga langs in een van onze verkooppunten voor advies op maat.