Doorgaans zijn we heel blij met onze verwarmingsinstallatie. Maar in de zomer wordt ze meestal overbodig. Moet je je verwarming dan helemaal uitschakelen? En wat met je ketel? Je leest het hier!
Geen verwarming in de zomer = geen verwarmingskosten!
Het verwarmen van je woning is vaak een van de grootste huishoudkosten. Doorgaans beslaan ruimte- en warmwaterverwarming meer dan de helft van je energiefactuur. Je kunt proberen om dat in de zomer wat te compenseren met kleine en grote maatregelen.
Zet je verwarming volledig uit of schakel de winterstand in. Zo verlies je geen energie. Natuurlijk heb je je ketel wel nog nodig om je sanitair water te verwarmen. Wist je dat je hierop ook kunt besparen? Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een warmtepompboiler. Dat systeem werkt op hernieuwbare energie – goed voor het milieu én kostenbesparend!
Af en toe moet de verwarming toch aan in de zomer…
Hoewel ons klimaat soms wat de weg kwijt lijkt, zijn de zomers in België toch nog steeds erg onvoorspelbaar en kan het nog onaangenaam fris zijn. Als je huis niet goed geïsoleerd is, zul je snel voelen dat je verwarming op winterstand of uit staat. Gelukkig zijn ook daar remedies voor. Stel je thermostaat zo in dat je ketel je huis toch zachtjes verwarmt als de temperatuur onder een bepaald minimum zakt. 19 graden is goed voor overdag en ’s nachts mag het iets koeler zijn. Hou ook in je achterhoofd hoe aangenaam koelte kan zijn op hete dagen. Ga dus niet bijverwarmen aan de vooravond van een hittegolf!
Ben je op zoek naar nieuwe chauffages? Neem dan eens een kijkje bij een Superia-verdeler in je buurt. Die geeft je meer informatie over verwarmen in de zomer.