Deze stappen moet je volgen bij het kopen van een radiator

Deze stappen moet je volgen bij het kopen van een radiator

Een radiator kopen, dat doe je niet zomaar in een-twee-drie. Het is belangrijk om je goed te informeren en om geen overhaaste beslissingen te nemen. Een Superia-radiator heb je namelijk voor het leven. Maar welke stappen moet je nu volgen voor je de knoop doorhakt? Wij zetten ze even op een rijtje.

Stap 1: Radiator kopen? Bekijk eerst de praktische kant!

Natuurlijk is het leuk om je te focussen op de kleur of het model van je radiator. Maar wij raden aan om eerst na te denken over de praktische kant van je aankoop. In welke kamer zul je de radiator plaatsen? Is de ruimte groot genoeg of kies je het best een Mini-model? In de Central-collectie van Superia vind je bovendien verticale radiatoren. Ook deze kunnen je heel wat plaats besparen.

Stap 2: Kies daarna de juiste capaciteit

De capaciteit van je radiator is een erg belangrijke factor. Kies je een model met een te laag vermogen, dan zal de kamer nooit voldoende opwarmen. Bereken het volume van de kamer en hou de gewenste temperatuur in gedachten. Vermenigvuldig vervolgens de oppervlakte van de ruimte met de wattage die je nodig hebt per vierkante meter. Daarna kun je bekijken welke Superia-modellen aan de benodigde capaciteit beantwoorden.

Stap 3: Nu kun je je op het uiterlijk focussen

In de laatste fase kun je je eindelijk focussen op het leukste gedeelte van de aankoop: het uiterlijk van je nieuwe radiator. Wanneer je op zoek bent naar dat tikkeltje meer is de Central-collectie van Superia vast en zeker iets voor jou. Zo biedt dit stijlvolle assortiment twee modellen met vlakke voorplaat en afgeronde hoeken: de Central design en Verti M Design. Iets opvallender zijn de Central Line en Verti M Line, beide met een fraai afgewerkte voorplaat met horizontale lijnen.

Bekijk je de Superia-radiatoren graag eens in het echt? Ga dan gauw op zoek naar een verdeler in jouw buurt.