Je radiator schilderen: is dat wel slim?

Je radiator schilderen: is dat wel slim?

Je radiatoren overschilderen: velen vragen zich af of het een goed idee is. Het antwoord op die vraag is niet zo simpel. Natuurlijk kun je je radiatoren verven, maar je bezint het best voor je begint. Als je radiatoren al zo oud zijn dat ze een likje verf kunnen gebruiken, kun je ze misschien beter vervangen door duurzamere exemplaren. Radiatoren schilderen of niet? In dit artikel leggen we uit hoe de verfborstel in de steel zit.

Oude radiatoren schilderen vereist een grondige aanpak

Wie belang hecht aan esthetiek in zijn interieur, kan zich flink gaan ergeren aan oude, afbladderende radiatoren. Er zijn enkele belangrijke zaken waarop je zeker moet letten voor je je radiatoren een likje verf geeft. Reinig en schuur de oppervlakte grondig. Vergeet ten slotte niet om de radiator te ontlakken en opnieuw te lakken. Dat is waar voor vele mensen het schoentje wringt. Ontlakken en opnieuw lakken is immers een arbeidsintensief proces. Maar als je deze fase overslaat, gaat je radiator minder goed werken. Bovendien is de kans groot dat je sporen van de vorige verflaag blijft zien.

Is er een alternatief?

Natuurlijk is de meest goedkope oplossing je radiator verven. Of toch op het eerste zicht. Oude radiatoren verbruiken meer energie dan nieuwere modellen. Bovendien zorgt de verflaag voor nog minder energie-efficiëntie. Op termijn kan investeren in nieuwe radiatoren dus goedkoper uitdraaien dan het verven van je radiatoren. Je kunt kiezen voor radiatoren met een tijdloos design of voor een kleur die je niet snel beu zult worden. En dan zit je weer voor jaren goed!

Soorten radiatoren

Je frustratie om je lelijke, oude radiator toonde het al aan: radiatoren vallen echt wel op in je woning. Daarom zijn nieuwere modellen verkrijgbaar in tal van formaten en uitvoeringen – goed voor je comfort én de uitstraling van je interieur!

●      paneelradiatoren

●      plintradiatoren

●      horizontale radiatoren

●      verticale radiatoren

Ook op het gebied van materialen is er keuze te over.
Zie je onze modellen liever eens in ’t echt? Hier vind je alle Superia-verkooppunten!