Onderhoud je radiatoren en verleng hun levensduur

Onderhoud je radiatoren en verleng hun levensduur

Je berekent de capaciteit van je radiatoren, kiest ze met zorg uit en laat ze installeren door een professional. Maar waarom zou je er daarna geen aandacht meer aan schenken? Wanneer je je verwarmingselementen zo nu en dan eens schoonmaakt, verleng je niet alleen hun levensduur, maar geniet je ook een optimale werking. Wist je dat zelfs stofallergieën verminderen wanneer je je verwarming goed onderhoudt? We geven je graag een woordje uitleg.

Je verwarming onderhouden duurt niet lang

Je hoeft echt niet met speciale producten in de weer om je radiatoren te reinigen. Integendeel, je verwarming poetsen gaat snel en is eenvoudig en goedkoop. Je hebt alleen een stofdoek en een vochtig doekje nodig. Gebruik nooit bijtende schuurmiddelen of -sponsen. De meeste detergenten doen meer kwaad dan goed: ze kunnen de lak van je radiator beschadigen.

Een beetje grondiger

Een paar keer per jaar kun je iets meer tijd steken in het poetsen van je verwarming. Gelukkig maken de Superia-radiatoren het je gemakkelijk. Je kunt het bovenste rooster eenvoudig losmaken door de zijbekleding eerst te verwijderen met een voorzichtige ruk. Vervolgens kun je met je stofzuiger op de moeilijke plekjes geraken. 

Winter is coming

De winter is vaak synoniem met lekker gezellig binnenblijven. Helaas durven stofallergieën de gezelligheid wel eens te bederven. Ben je allergisch bent aan stof, dan is het extra belangrijk om je verwarming goed te reinigen. Wanneer je de radiatoren aanzet, ontstaat er namelijk ongezonde stofschroei. Gebruik een compressor om echt al het stof te verwijderen.

Denk er ook aan om je cv-ketel te laten nakijken voor de winter. Zo’n nazicht is wettelijk verplicht en uiteraard wil je tijdens de koude maanden niet zonder verwarming komen te zitten. Schakel een professionele technicus in en ga met een gerust hart de winter in.

Heb je nog vragen over het onderhoud van je Superia-radiatoren? Ga dan snel op zoek naar een verdeler in jouw regio.