Verwarmen met lagetemperatuur-radiatoren: een slim idee!

Verwarmen met lagetemperatuur-radiatoren: een slim idee!

Onze woningen worden de laatste jaren steeds beter geïsoleerd. Bijgevolg moeten we onze huizen minder verwarmen om een aangename binnentemperatuur te creëren. Geen wonder dat lagetemperatuurradiatoren aan populariteit winnen. Overweeg jij ook de aankoop van een radiator die op lage temperatuur kan werken? Dan ben je bij Superia aan het juiste adres!

Lagetemperatuurradiatoren zijn ecologisch

De aanvoertemperatuur van het cv-water schommelt bij traditionele radiatoren tussen 75°C en 85°C. Bij lagetemperatuurradiatoren ligt deze temperatuur een stuk lager, namelijk tussen 45°C en 55°C. Hierdoor bespaar je tot wel 30% energie en dat scheelt uiteraard op je energiefactuur. Daarnaast draag je door je fikse energiebesparing je steentje bij aan een beter milieu. Lagetemperatuurradiatoren zijn dus financieel én ecologisch interessant!

De warmte wordt gelijkmatig verdeeld

Lagetemperatuurradiatoren zorgen voor een gelijkmatige warmteverdeling in je woning. Dankzij deze toestellen heeft de lucht bij het plafond in de kamer ongeveer dezelfde temperatuur als de lucht bij de vloer. Dit is niet zo wanneer je met traditionele radiatoren verwarmt. In dat geval heb je soms last van tocht en koude hoekjes in je huis.

De lagetemperatuurradiatoren van Superia

Niet alle radiatoren zijn geschikt om te verwarmen op lage temperatuur. Let er vooral op dat de voorplaat van je toestel groot genoeg is, zodat je zeker bent van een goede warmteafgifte en -verdeling. Bij Superia kun je hier alvast van op aan. Al onze radiatoren lenen zich uitstekend voor lagetemperatuurverwarming. Je hoeft je dus niet te beperken wanneer je een keuze maakt uit onze uitgebreide collectie. Wist je trouwens dat je onze toestellen ook kunt aansluiten op een warmtepomp of een LTV-ketel? Ook een combinatie van beide systemen is mogelijk!

Onze specialisten beantwoorden graag al je vragen over lagetemperatuurverwarming. Aarzel niet om ons vrijblijvend te contacteren.