Energiezuiniger en goedkoper verwarmen? Dat kan met deze 6 tips

Energiezuiniger en goedkoper verwarmen? Dat kan met deze 6 tips

We hebben het allemaal graag gezellig warm, zeker in de winter. Tegelijkertijd willen we ons natuurlijk niet blauw betalen aan energie. Deze tips helpen je om energiezuiniger en goedkoper te verwarmen.

 

1.    Zet de verwarming een graadje lager

Als je je verwarming een graadje lager zet, bespaar je 7% op je energiekosten. Geen zorgen, je zult dit zelf amper voelen en dus geen kou lijden. En anders geeft een dikke trui dat tikkeltje extra warmte. En zo draag je ook je steentje bij aan het milieu!

 

2.    Sluit je ramen en deuren

Dit is een evidentie, maar zet je verwarming niet aan terwijl er een raam of deur openstaat. De warmte gaat dan meteen verloren. Sluit ook de gordijnen of rolluiken van zodra het donker is — of overdag op zeer koude dagen — om de warmte beter binnen te houden. 

 

3.    Kies het juiste vermogen

Denk goed na over het optimale binnenklimaat in elke ruimte. In je woonkamer heb je het graag lekker warm, terwijl het in je slaapkamer wat koeler mag zijn. Bereken het nodige vermogen per kamer en stem de warmteafgifte af op de warmtebehoefte.

 

4.    Zet niets voor je radiator

Plaats geen zetels of andere meubels vlak voor je radiator en laat er geen zware gordijnen over vallen. Anders kan de warmte zich maar moeilijk verspreiden over de ruimte. 

 

5.    Stel je thermostaat goed in

Het heeft geen zin dat je verwarming aanstaat wanneer je lange tijd van huis bent of wanneer je slaapt. Stel je thermostaat daarom nauwkeurig in. ’s Nachts volstaat 16 °C en ’s ochtends laat je de radiatoren het best al een half uur voor je opstaat opwarmen. Zo verloopt dat opstaan – zeker ’s winters - nét dat tikkeltje gemakkelijker.

 

6.    Hou de temperatuur constant

Verminder de temperatuur niet wanneer je minder dan twee uur weg bent. Je verwarmingssysteem verbruikt namelijk meer energie om opnieuw de gewenste temperatuur te bereiken. Hou de warmteafgifte dus zo constant mogelijk.

 

Goedkoper verwarmen met Superia

Bij Superia vind je energie-efficiënte radiatoren om in elke ruimte een aangenaam warmtegevoel te creëren. De paneelradiatoren lenen zich uitstekend voor lagetemperatuurverwarming, waardoor je nog goedkoper kunt verwarmen. Neem contact op met een Superia-verdeler in je buurt en vind de meest geschikte én energiezuinige oplossing.