Wat is de perfecte woon-, slaap- en badkamer-temperatuur?

Wat is de perfecte woon-, slaap- en badkamer-temperatuur?

Wat is de perfecte temperatuur in huis? Op die vraag bestaat helaas geen eenduidig antwoord. Terwijl de ene persoon een echte koukleum is, heeft de andere het altijd te warm. Een gulden middenweg vinden, is dus de beste optie. Om iedereen tevreden te stellen én je energierekening in te tomen, hou je je het best aan deze richtlijnen.

Gezellig warm in de woonkamer

De woonkamer is een plek waar je veel tijd doorbrengt met vrienden en familie. Het mag er dus lekker warm zijn. De meesten mensen vinden een temperatuur tussen de 19 en de 22 graden perfect voor de leefruimte. Heb je het dan nog te koud? Dan trek je beter een extra trui aan om je energieverbruik binnen de perken te houden.

Een lagere temperatuur in je slaapkamer

De temperatuur in je slaapkamer heeft een groot effect op je slaapkwaliteit. Als het te warm is, verspil je veel energie om je lichaam af te koelen en kom je niet in een diepe remslaap. Hou het daarom wat koeler in deze ruimte. De meeste mensen slapen het best bij een temperatuur rond de 18 graden. De slaapkamer van jonge kinderen (baby’s tot acht weken) mag een tikje warmer zijn. Kies daar voor een temperatuur van ongeveer 20 graden.

Een paar graden extra in de badkamer

De badkamer is de enige plaats in huis waar het écht warm mag zijn. Op deze plek draag je immers weinig of geen kleren en je wilt het lekker warm hebben wanneer je uit je bad of douche stapt. Daarom is voor je badkamer een temperatuur van 23 graden aan te raden. Zo sta je in de winter nooit kou te lijden wanneer je je klaarmaakt om naar het werk te gaan. Bye bye ochtendhumeur!

Ben je op zoek naar efficiënte radiatoren om je woning altijd de perfecte temperatuur te geven? Bezoek dan eens een Superia-verdeler in je buurt en vind de perfecte chauffage voor elke kamer.