Wat is een goede plaats om je radiator te installeren?

Wat is een goede plaats om je radiator te installeren?

Zeker in al wat oudere huizen zie je het vaak: radiatoren staan meestal onder een raam.. Dat heeft vooral te maken met het warmtegordijn dat daardoor gecreëerd wordt, en dat zo een extra isolatielaag vormt tegen de kou die langs het raam binnenkomt. In nieuwere woningen die beter geïsoleerd zijn is dat niet nodig. Maar waar plaats je je radiator dan het best? Volg even mee.

Praktische overwegingen voor de plaats van je radiator

Eigenlijk is het antwoord heel simpel: het maakt niet heel veel uit waar je je radiator plaatst. Maar er zijn wel enkele praktische overwegingen die je keuze kunnen beïnvloeden. Zo plaats je je radiatoren het best zo’n drie à vijf centimeter van de muur af, voor een optimale warmteafgifte. Bovendien hang je je warmte-element het best zo’n tien tot vijftien centimeter boven de vloer. Dat zorgt niet alleen voor een betere spreiding van de stralingswarmte, het garandeert ook een goede luchtcirculatie rondom de radiator.

Denk ruimtebesparend …

Ruimte is schaars, en dus moeten we er almaar slimmer mee omspringen. Verticale radiatoren spelen daar handig op in. Deze paneelradiatoren zijn ideaal voor een smalle muur die twee ruimtes van elkaar scheidt. Maar ook de Mini-collectie is ideaal om plaats te besparen. De kleine, maar krachtige radiatoren zijn ideaal om voor grote raampartijen te installeren. 

… maar ook esthetisch!

Radiatoren zijn al lang niet meer louter functioneel. Bij Superia kun je kiezen uit heel eenvoudige radiatoren, voor wie van een strak interieur houdt, of voor radiatoren met een mooi afgewerkte voorplaat. Voor ieder wat wils dus! Bekijk je de radiatoren liefst eens in de echte wereld? Ga dan langs bij een Superia-verdeler in je buurt.